10 Nisan 2013 Çarşamba

müslümanların masumiyeti video


müslümanların masumiyeti video

......................................................................................................................
Geçen sene ortaya çıkan Müslümanların Masumiyeti filmi yüzünden youtube sitesine erişimi 1 ay engelledi.

Mısır 1. Sulh İdare Mahkemesi tarafından yapılan kapatmada, filmi sürekli yaymaya çalışan bir Mısırlı’nın yüzünden sitenin kapatıldığı bildirildi. Bu kişiyi yakalayamayan Mısır, bunun yerine bütün siteye erişimi engellemeyi tercih ettiğini bildirdi.

Mahkeme kararında şöyle dendi: “Milyonlarrca mısırlının dinine saygısızlık edilen bu video çok aşağılayıcıdır. İzlenmesi uygun değildir. Mısır Telekomünükasyon İletişim Başkanlığı’nca kapatılmasına karar verilmiştir.”
Müslümanların Masumiyeti filmine tepki gösteren Bahreyn’li müslüman halk.

Filmin ilk görüntüleri 1 Temmuz 2012'de Youtube isimli Google tabanlı internet video sitesinde yayılandı. Videolar başlangıçta ingiliceydi, bir süre sonra Arapça dublaj yapılarak Mısır asıllı Amerikalı bir blog yazıcısı tarafından yayımlandı. 8 Eylül tarihinde Mısır’da bir siyasi parti tarafından şiddetle eleştirildi ve küçük bir kısmı Mısır televizyonunda verildi. 11 Eylül 2012 tarihine geldiğimizde Amerika Birleşik Devletleri’ne diplomatik saldırılar yapıldı takip eden günlerde diğer Müslüman devletlere de yayıldı. En büyük kargaşa Kahire’de ABD Büyükelçiliği’nde çıktı. Diğer birkaç saldırı Bingazi’de baş gösterdi. Büyükelçi Christopher Stevens ve üç elçilik personeli hayatını kaybetti.

detay:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder